Begin deze week werd bekend dat op een zorgboerderij in Amsterdam in een week tijd acht kalveren op een gruwelijke manier zijn gestorven. 

zorgboerderij - dode kalfjes
Screenshot

Onderstaande beelden, die 14 december zijn gemaakt, laten een kalf in doodsstrijd zien tussen de kadavers van eerder overleden kalfjes.

Let op schokkende beelden

Volgens de eigenaar van de zorgboerderij is er niets aan de hand:

“Dat er hier iets mis is, is grote onzin. Kalfjes krijgen na hun geboorte een spuit antibiotica, daar reageren ze op. En ja, sommige kalfjes gaan nou eenmaal dood”.

Inmiddels is zowel de LID als de NVWA ter plaatse geweest. De NVWA heeft proces verbaal opgemaakt wegens de huisvesting van de kalveren en daarbij is bestuursrechtelijk opgetreden. Dat betekent dat er gekeken wordt hoe de situatie verbeterd kan worden. Helaas mag deze eigenaar zijn dieren dus houden.

“De inspecteurs zijn welkom”, stelt de eigenaar van de kalveren. “Ik doe mijn werk hartstikke goed. Mijn beesten eten genoeg, worden verzorgd en gecontroleerd door de dierenarts”.

Ook de Dierenbescherming Amsterdam is geschrokken van de beelden:

“Wij zijn van mening dat mensen hun verantwoordelijkheid moeten nemen op het moment dat ze dieren nemen. Als keer op keer blijkt dat ze daar niet toe in staat zijn dan moeten ze geen dieren houden”. aldus Myrna van der Laar van de Dierenbescherming Amsterdam.

Inmiddels komen er meer meldingen binnen over andere konijnen en kippen die in veel te kleine hokken zouden worden gehouden. De verblijven zouden daarbij smerig en vochtig zijn.

Ook loopt er ook een drachtige pony met veulen van acht maanden in de wei.

Wordt vervolgd…

Bron: AT5.nl ©PiepVandaag.nl