Maak kennis met Zoey, een vrolijke hond met drie poten en een zwaar verleden. Samen met 60 andere honden is Zoey door de organisatie HSUS (Humane Society of the United States) weggehaald bij een handelaar in Mississippi, Amerika. Gelukkig heeft ook dit verhaal een goed einde en is Zoey geadopteerd door liefdevolle baasjes. In onderstaand filmpje is het hartverwarmende verhaal van de hond te zien.

Zoey - driepotige hond

Na alle ellende bij de handelaar waar Zoey en de andere honden leefden zonder schoon drinkwater, genoeg eten en fatsoenlijk onderdak kwam de redding. Zoey werd samen met de andere honden weggehaald en meteen was duidelijk dat er iets goed mis was met haar rechtervoorpoot. De organisatie HSUS zorgde ervoor dat ze werd nagekeken door de dierenarts en daar bleek dat de poot op meerdere plaatsen gebroken was geweest. Ook zat er een infectie in het bot. Om Zoey te helpen werd haar rechtervoorpoot geamputeerd. Dit was voor Zoey geen reden om te treuren, ze bleef positief. Gelukkig maar, want na de operatie stonden haar nieuwe eigenaren al te wachten.

Inmiddels heeft Zoey een nieuw leven en ondanks haar drie poten rent ze iedereen tegemoet. Ze is dolgelukkig bij haar nieuwe baasjes en krijgt de liefdevolle verzorging die ze nodig heeft. Geniet van het bijzondere verhaal van Zoey in onderstaande video.

A New Life for Zoey, the 3-Legged Dog

Bron ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk