In de staat van Californië (Verenigde Staten) zullen geen stierenrennen meer gehouden worden. Sinds 2012 organiseert The Great Bull Run in een tour stierenrennen in de stijl van de feesten van San Fermín in Pamplona in diverse staten in de Verenigde Staten. Deze stierenrennen vinden niet in een stadsomgeving plaats, zoals in Pamplona, maar in een veld waar mensen met een groep stieren kunnen meerennen. Er worden geen stieren gedood tijdens deze stierenrennen, maar de dieren lijden aan veel stress en ze kunnen verwond raken bij valpartijen.

mijlpaal stierenrennen
Foto: Chema Concellon / Foter / CC BY-NC-ND

De dierenwelzijnsorganisaties PETA en ALDF startten een juridische procedure tegen The Great Bull Run in Californië, omdat de stierenrennen de staatswetten over dierenwelzijn zouden overtreden. Zo is het in deze staat verboden om dieren onnodig leed toe te brengen. PETA en ALDF zijn tot een schikking gekomen met the Great Bull Run om in deze staat geen stierenrennen meer te houden.

Vorig jaar lukte het de organisatoren van the Great Bull Run niet om stierenrennen te organiseren in Los Angeles, Lake Elsinore en Temecula, omdat de lokale autoriteiten hier geen toestemming voor gaven vanwege veiligheidsrisico’s. In Californië is er tot nu toe alleen één stierenren georganiseerd, in Alameda in 2014. Voor 2015 staat er momenteel één stierenren gepland in Chicago, op 18 juli. CAS International verspreidde eerder een petitie tegen The Great Bull Run en we zullen onze zusterorganisaties steunen om de stierenrennen in Pamplona stijl voor eens en altijd uit de Verenigde Staten te verdrijven.

Bron: CAS International ©PiepVandaag.nl