Mensen die om dieren geven: ze gaan vaak tot het uiterste om bij noodgevallen te helpen. Zwerfkat in Nood vangt hulpbehoevende katten op. Zwerfkatten, aidskatten, verdwaalde katten, gevonden kittens: dankzij deze stichting zijn veel dieren gered van een keihard bestaan. Sommige katten komen terecht in een opvanggezin, waar ze liefdevol worden verzorgd na een ellendige tijd. Dit is het verhaal van Pim.

zwerfkat
© Zwerfkat in Nood

Hij zag een deur openstaan, veel kracht voelde hij niet meer. Hij was zo moe, moe van het buitenleven. Hij zag niet veel meer, zijn oogjes zaten bijna dichtgeplakt.

Pim zocht hulp en liep een openstaande deur binnen. Nu we hem kennen, weten we wel waarom. Deze enorme lieve aanhankelijke jongen zocht hulp bij ons mensen, hij vertrouwde ons. Hij koos de juiste deur…

Graatmager, zijn vacht vol klitten, ernstig ontstoken oogjes, een enorm penetrante geur kwam van hem af. Vanwege geen huisdieren op het appartement, werd hij voorlopig even op de gang gezet. De volgende morgen een bezoekje bij de dierenarts.

Och lieve Pimmetje, alles was mis. Je bent al senior en je woog amper 2,3 kg. Je hele bekje was ontstoken, alle tanden moesten getrokken worden, en het ergste van al? Je was aidspositief EN leucosepositief getest. Wat werd de beslissing… inslapen of niet? In een dierenasiel maakte je geen kans, een andere opvang durfde het niet aan. Er moest een beslissing worden genomen, en zo ontvingen wij de noodkreet.

Deze noodkreet greep ons naar de keel, ons hart werd geraakt. We hadden toevallig een gastgezin vrij, maar Pim bevond zich even 180 kilometer van ons af! Deze ongelofelijk lieve meldster wilde zelfs met de taxi naar ons toe komen, maar dat vonden we gekkenwerk. Zo ontstond er een constructie waar we allemaal aan meehielpen.

De melders reden met Pim naar Halle, onze collega van Halle tot Leuven. Een andere collega weer van Leuven tot gastgezin. En ons hart sloeg 10 keer over! Pim liet ons smelten, zijn aanhankelijkheid was niet te doen, zo dankbaar en zo LIEF! Hij zag er niet uit, een brok botjes, zijn vacht volledig onder de klitten, een enorme geur, zijn oogjes zo ontstoken, maar zijn pijltje raakte ons in het hart.

zwerfkat
© Zwerfkat in Nood

We hebben zijn oogjes schoongemaakt en gezalfd… vervolgens had onze opvangmama wat eten voor hem klaargemaakt, hij liep er naar toe, at alles op, sjokte terug en kwam langs de bench die open stond: hij rook eraan, liep naar binnen en ging lekker in het mandje liggen. Hij keek ons: “zooo ik lig” en 2 minuten later sliep hij.

Pim heeft nog een lange weg te gaan voor hij hersteld is, maar hij begint zich weer kat te voelen en geniet van de aandacht die hij krijgt.

Bron: VZW Zwerfkat in Nood / Buddy Kat ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.