In de Verenigde Staten worden, volgens de USDA zelf, een miljoen kippen per jaar in slachthuizen levend gebroeid: in kokend heet water ondergedompeld, zodat huid en veren loslaten. Pamela Anderson vindt het genoeg geweest met de marteling van deze dieren en heeft samen met Mercy for Animals (MFA) een undercover video gemaakt, om de afschuwelijke waarheid over de Amerikaanse kippenindustrie aan het licht te brengen.

Pamela Anderson
Foto: TerryGeorge. via photopin cc

De beelden zijn met een verborgen camera opgenomen bij Gordon Food Service, de grootste private voedseldistributeur in Amerika. De beelden worden toegelicht door actrice Pamela Andreson, wereldwijd bekend om haar strijd tegen dierenleed. Op de beelden is te zien hoe kippen een verschrikkelijk doodstrijd doormaken. Gordon Food service levert kippenvlees aan grote Amerikaanse restaurantketens als PF Chang’s, Red Robin, Perkins, Culver’s en The Melting Pot.

In de misselijkmakende video is te zien hoe:

– kippen hardhandig ondersteboven aan slachthaken worden opgehangen, waarbij hun poten en vleugels breken;
– dieren die ziek, gewond en stervende zijn, gewoon mee worden genomen in het slachtproces en worden bereid tot vlees voor menselijke consumptie;
– bange kippen in een electrisch waterbad worden ondergedompeld, wat ze zou moeten verdoven, maar velen blijven bij bewustzijn;
– levende kippen, die bij kennis zijn, worden gebroeid: in kokend heet water worden ondergedompeld, zodat huid en veren loslaten, waarna ze een pijnlijke dood sterven.

Deze afschuwelijke praktijken blijven door de video van Pamela Anderson en Mercy for Animals niet langer verborgen. De New York Times berichtte er zondag zelfs over, waardoor miljoenen mensen de waarheid te horen en te zien krijgen.

Howel meer dan 95% van de dieren die in Amerika voor consumptie worden gedood kippen zijn, zijn deze gevoelige en intelligente dieren niet opgenomen in de Amerikaanse Humane Methods of Slaughter Act (Wet op Humane Methoden van Slachten). Dit betekent dat Gordon Food Service ermee wegkomt miljoenen kippen te doden op een manier, die illegaal is voor het doden van koeien en varkens.

Dit kan zo niet langer doorgaan. Pamela Anderson and MFA roepen iedereen op hun petitie te tekenen, waarin ze Gordon Food Service oproepen dierenwelijnsrichtlijnen aan te nemen, zodat deze afschuwelijke praktijken voorgoed tot het verleden zullen horen. Teken de petitie ook!

Bekijk hieronder de video van MFA en Pamela Anderson. LET OP: zéér schokkende beelden!

Bron: Mercy for Animals ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor