Helaas slecht nieuws over de ganzen in de Nellesteinsepolder. Leek het eerder deze week alsof Duke Faunabeheer een verkennende ronde maakte. Nu blijken alle ganzen al vergast.

Botshol - Nellesteinsepolder
Botshol | Foto: Panoramio – Baaredam

Een ooggetuige meldt dat de dieren afgelopen maandagavond richting de Botshol zijn opgejaagd en daar gevangen zijn gezet in vermoedelijk vangkooien. De ganzen hebben daar een nacht vastgezeten. De dag erna zijn ook ganzen vanuit Waverveen de kant van de Botshol opgedreven en gevangen. Uiteindelijk zijn al deze dieren vergast.

“Wat ik dinsdagmiddag zag, had te maken met een paar laatste ganzen die achtergebleven waren in de Nellesteinsepolder. In “onze” polder vonden vorige week 746 ganzen de dood,  in de Botshol vermoedelijk veel meer… Ik ben hier zo verschrikkelijk klaar mee, wat kunnen we in vredesnaam doen om deze waanzin te stoppen?” Aldus een ooggetuige.

Op basis van bovenstaande rijst de vraag of Duke Faunabeheer ganzen een nacht opgesloten mag houden met alle stress van dien.

Daarbij het is toch niet te geloven dat dergelijke acties in het broedseizoen en dan ook nog eens in een Natura 2000-gebied kunnen plaatsvinden.

Wordt vervolgd…

©PiepVandaag.nl