Het ziet er naar uit dat de ganzenvergassing in de Nellesteinse polder, Abcoude, een vervolg krijgt.

Witte ganzen - Nellesteinse polder
Ook witte ganzen worden zonder pardon weggevangen en vergast | Foto: Daveness_98 via Compfight cc

Gistermiddag, even na vijven, meldt een ooggetuige dat er twee auto’s van Duke Faunabeheer, met de beruchte witte aanhangers het land in reden. Het betreft hier een stuk grond dat particulier bezit is en grenst aan de grond van Natuurmonumenten waar op 27 mei jongstleden een ganzenvergassingsactie plaatsvond.

“De wagens reden tot ver achter in het land , bijna tegen de Vinkeveense Plassen aan, daar werden de aanhangers geopend en uit beide werden twee kleine bootjes geladen”, aldus een ooggetuige.

Vervolgens werden deze bootjes te water gelaten en stapten twee of drie van de vier mannen in. Ze zijn via de brede sloot tussen de polder en de Vinkeveense Plassen richting de sluis gevaren, wat in de buurt is van de locatie waar 27 mei is huis gehouden.

Een uurtje later was iedereen weer terug bij het weiland waar de Duke-auto’s stonden, en na ogenschijnlijk druk overleg, zijn de boten onverrichter zaken weer ingeladen en de auto’s uit de polder vertrokken. Het lijkt een verkenningstocht te zijn geweest om ergens deze week weer een vergassingsactie uit te kunnen voeren.

“Het doet me pijn in mijn hart, dit hele gebeuren. Niet alleen omdat mijn witte ganzen de dood vonden, maar ook zo vele andere onschuldigen.Wie zegt dat ze niet nog meer dieren hebben gedood , waar ze volgens de ontheffing geen recht toe hadden?” aldus een geëmotioneerde ooggetuige.

Heb je informatie over vergassingsacties, foto- en/of beeldmateriaal, neem contact op via info@piepvandaag.nl.

©PiepVandaag.nl