De provincie Utrecht en Duke Faunabeheer hebben de daad bij het woord gevoegd toen ze zeiden spoedig te willen beginnen met het vergassen van ganzen in een straal van twintig kilometer rond Schiphol. Gisteren is er huisgehouden in de Nellesteinsepolder aan de Winkeldijk in Abcoude. Dit gebied grenst aan de Vinkeveense Plassen.

Duke Faunabeheer

Bij café-restaurant Bon in Vinkeveen konden de mensen vanaf het terras de vangactie van dichtbij aanschouwen. Volgens een ooggetuige werd de politie “platgebeld door geschokte bezoekers”, maar die zeiden niets te kunnen doen.

Het gebied waar het om gaat is eigendom van Natuurmonumenten. Er hebben op het terrein zo’n vijftien auto’s gestaan waaronder die van Piet van der Wel, de poelier. Waarschijnlijk waren net als voorgaande jaren handhavers, aanwezig om bezorgde toeschouwers op grote afstand te houden. Duke Faunabeheer heeft er een handje van bij het zien van een dierenbeschermer de politie te bellen en te zeggen dat ze zich bedreigd voelen. Gezien de ervaring van PiepVandaag.nl met Duke Faunabeheer vorig jaar zou je eerder kunnen stellen dat dit andersom geldt.

Een ooggetuige verteld dat er ook witte ganzen zijn gevangen.

Hieronder beelden van de vangactie.

Tractor met vangkar
Tractor met vangkar

Video

Duke Faunabeheer from PiepVandaag on Vimeo.

Heb je iets gezien of beeldmateriaal gemaakt van vangacties? Stuur het naar info@piepvandaag.nl.

©PiepVandaag.nl