Update 2: Het Parool heeft inmiddels over de actie geschreven.

Update 1: De actie voor Circus zonder (wilde) dieren in Stadsdeel Zuid-Amsterdam gaat na ruim 1500 verstuurde emails en overvolle mailboxen verder als petitie waarvan alle handtekeningen zullen worden aangeboden aan de stadsdeelraadsleden. Blijf vooral tekenen! PiepVandaag houdt je op de hoogte.

Circus Herman Renz heeft voor komende augustus een vergunning aangevraagd in stadsdeel Zuid-Amsterdam. Zoals bekend is, maakt circus Herman Renz gebruik van wilde dieren in zijn shows zoals tijgers, witte leeuwen en zelfs ligers (kruising tussen een leeuw en een tijger).

TijgerOp 25 januari jongstleden heeft stadsdeel Zuid een nieuwe Nota Dierenbeleid aangenomen. In deze nota staat dat er “geen juridische grond voor het stadsdeel is om vergunningen voor evenementen met wilde dieren te weigeren.”

Het kan ook anders! De gemeente Heemskerk heeft in 2007 zelf initiatief genomen om circussen met wilde dieren te weren.

Bent u ook van mening dat circussen met wilde dieren niet meer van deze tijd zijn? Stuur dan een email via onderstaand formulier naar de stadsdeelraadsleden en het dagelijks bestuur en vraag hun om het Heemskerk model toe te passen.

Deze actie is opgezet namens: Partij voor de Dieren Amsterdam, De Dierenbescherming Amsterdam, Wilde Dieren de Tent Uit en PiepVandaag.nl
[emailpetition id=”6″]
[signaturelist id=”6″]