Een vrouw in de Australische stad Brisbane is gearresteerd omdat ze een koalabeer in een rugzak vervoerde. De 50 jaar oude vrouw werd tijdens een patrouille aangehouden wegens een aantal ‘uitstaande zaken’. Toen ze gevraagd werd of ze nog iets anders had aan te geven, gaf ze de groene rugtas en zei dat daarin een koala zat.

koalabeer
Vrouw gearresteerd met koalabeer in rugzak | Foto: Police South Brisbane

De agenten geloofden hun oren niet, en toen ze de rugtas voorzichtig openmaakten zagen ze daar een jonge koala in de tas zitten, zo verklaart de Queensland Police Service. De vrouw beweert dat ze het beschermde dier de avond ervoor had gevonden. De politie is een onderzoek begonnen naar het waarheidsgehalte van haar verklaring.

Uitgedroogd
De nog maar zes maanden oude koala, die 1,5 kg weegt, is overgebracht naar de Australische dierenbescherming (RSPCA), die verklaard heeft dat de koala was uitgedroogd, maar het nu goed maakt. Het dier krijgt vloeistof toegediend en zal binnenkort worden overgebracht naar een verzorger. Hij heeft de naam Alfred gekregen.

Bedreigd
Door versoepeling van de bomenkapwet in Queensland wordt de biotoop van de koala, het ‘nationale icoon’ van Australië, in dit gebied ernstig bedreigd. Volgens natuurbeschermers gaat het zeker om 84.000 hectare leefgebied dat verdwijnt. Door de ontbossing verliest de kritische eter veel van zijn dagelijkse voedselbehoefte.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor