Een hert met een flink gewei in de Amerikaanse staat Wisconsin heeft wel heel erg veel geluk gehad. Het arme dier was in de omgeving van de plaats Lakewood in de vrieskou in een bevroren meer beland, maar kon er zelf niet meer uit komen. Gelukkig schoot het duikteam van de lokale brandweer hem te hulp.

gewei
Bijkomen van een koud avontuur | Foto: West Metro Fire Rescue/Facebook

Lakewood Police Animal Control kreeg een melding binnen van een hert in nood. Hij was waarschijnlijk door het ijs gezakt of in een wak terechtgekomen. Het dier had geen kracht meer om zichzelf uit het bevroren meer te redden. Met de extreme vrieskou van de afgelopen weken en een sneeuwstorm, raakte het hert snel onderkoeld. West Metro Fire Rescue’s duikteam twijfelde geen moment en kwam meteen in actie.

Warme dekens
Het duikteam sloeg een weg in het dikke ijs en greep het hert bij zijn gewei. Op deze manier kon het team het dier naar de kant begeleiden. Zodra het her veilig aan wal was, werd het ijskoude dier opgewarmd door de politie, met behulp van warme dekens. Toen het hert eenmaal opgewarmd en opgeknapt was, kon hij zijn weg in de natuur weer vervolgen.

Bekijk hieronder een video over de redding door de helden van West Metro Fire Rescue:

Bronnen: 9NewsWest Metro Fire Rescue/Facebook ©AnimalsToday.nl Monique van Dijk Armor