Toen konijn Bertha in mei door een verwonding verlamd raakte aan haar achterpoten adviseerde de dierenarts dat het meest humane was om het dier in te laten slapen. Maar dat kon eigenaresse Melanie James niet over haar hart verkrijgen en ze verzon een oplossing die Bertha weer helemaal mobiel maakte.

rolstoel
Bertha kan weer lopen! | Foto: screenshot video SWNS TV/YouTube

Konijn Bertha is nog maar 4 jaar jong en woont van kleins af aan bij Melanie. Toen die het slechte nieuws hoorde over de verlamming dacht ze meteen aan de beelden van sommige honden, die dankzij een speciale rolstoel toch weer kunnen lopen. Dus kocht ze zo’n rolstoel bedoeld voor een klein hondje en paste het ding aan zodat het geschikt was voor een konijn:

“Ik dacht, als het werkt voor heen hond, waarom dan niet voor een konijn?”

Gelukkig
Het is even wennen als je de beelden ziet, maar wie verder kijkt ziet een gelukkig konijn, dat met een rotgang door de tuin dartelt en zichzelf tevreden poetst. Melanie heeft zelfs de hoop dat de rolstoel in de nabije toekomst misschien overbodig wordt, want ze merkt dat Bertha langzaam herstelt van de verlamming:

“Hopelijk krijgt ze binnenkort weer voldoende kracht in haar poten om zelf te kunnen lopen. Zowel de dierenarts als ikzelf zijn verbaasd over hoe goed de rolstoel werkt voor Bertha.”

Het mag duidelijk zijn dat Bertha een vechtertje is en gezien de liefde van Melanie voor haar konijn heeft ze dat niet van een vreemde.

Bekijk hieronder een interview met Melanie James, en natuurlijk een hoofdrol voor konijn Bertha:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel