De Dierenbescherming Amsterdam heeft gisteren een bezoek gebracht aan Circus Herman Renz. Dit na een uitnodiging van het circus in reactie op de oproep van de Dierenbescherming aan het publiek om niet naar circussen met wilde dieren te gaan. Circus Herman Renz wilde middels een rondleiding en een open gesprek laten zien dat zij dierenwelzijn serieus neemt en dat er nogal wat kwaliteitsverschillen zijn tussen de circussen onderling met betrekking tot omgang met dieren, huisvesting en vervoer.

Circus Herman Renz

De Dierenbescherming Amsterdam heeft tijdens het gesprek benadrukt dat voor het circus de dieren een middel zijn om het doel, inkomen genereren in de amusementsbranche, te behalen. Het doel van de Dierenbescherming Amsterdam ligt volledig bij het welzijn van het dier. Zij hanteert daarbij het standpunt dat wilde dieren niet in het circus thuis horen.

De Dierenbescherming Amsterdam erkent dat er tussen de circussen onderling verschillen kunnen zijn in de kwaliteit van de omgang met en de verzorging van dieren en dat traditie en liefde voor het vak een rol spelen, maar vindt dat het houden van wilde dieren in circussen niet goed voor de dieren is. Wilde, exotische, niet-gedomesticeerde dieren kunnen hun soorteigen gedrag niet voldoende vertonen, leven in gevangenschap en worden ingezet als middel om mensen te vermaken. De Dierenbescherming wil dan ook niet meewerken aan regelgeving met betrekking tot circusdieren. Enkel een einde aan wilde dieren in het circus en een goede overgangsregeling zijn acceptabel.

Bron: Persbericht Dierenbescherming

PiepVandaag sluit zich aan bij het standpunt van de Dierenbescherming en roept mensen op niet naar circussen met wilde dieren te gaan.

©PiepVandaag.nl