In Californië heeft een reddingswerker bungelend aan een helikopter een hond weten te redden die vast was komen te zitten op een klif aan de Amerikaanse kust (Portuguese Beach). De spectaculaire redding is vastgelegd in een filmpje.

Reddingsactie Oreo - klif
Reddingsactie Oreo – screenshot

Oreo, een zwarte labrador, kwam vast te zitten tijdens zijn afdaling van een hoge kustklip. Het is niet bekend hoe de hond daar terecht is gekomen maar op eigen kracht terug omhoog kon hij in ieder geval niet. Met de slaande golven onder hem was verder naar beneden geen optie dus moest hij wel terug omhoog. Om Oreo te helpen werd de plaatselijke politieafdeling van Sonoma County ingeschakeld en de helikopter ‘Henry-1’ werd naar de hond toegestuurd.

Een heldhaftige reddingswerker bungelde onder de helikopter en was in staat om Oreo met een touw vast te maken aan zichzelf en hem zo te redden van de klif. Na drie minuten in de lucht kwam Oreo uiteindelijk veilig aan op vaste grond en op het moment dat zijn poten de grond raakte begon hij zijn staart weer enthousiast heen en weer te zwiepen.

De labrador werd onder luid applaus ontvangen door een menigte van strandgangers.

Portuguese Beach dog rescue

Bron ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.