Tijdens het islamitische Slachtfeest of Offerfeest Eid al-Adha is een ram in Mekka, Saoedi Arabië, van een dak gesprongen, in een poging aan de slacht te ontsnappen. Toen het mes op zijn keel werd gezet, worstelde hij zich los en nam de benen. De enige uitweg was om van het dak te springen. 

Offerfeest - Schaap
Vooral schapen en geiten worden geofferd tijdens het islamitische Offerfeest

Het dier kwam niet op de grond terecht, maar bleef met zijn hoorns hangen in elektriciteitskabels. De mannen op het dak hebben de ram kunnen ‘redden’. Of het dier alsnog is geslacht, is niet bekend.

Bekijk de video hieronder

De dieren lijken dit jaar terug te vechten tijdens het Offerfeest. Eerder al deze week keerde een ram zich tegen zijn slachter in Annaba, Algerije en doodde hem met zijn hoorns.

Tijdens Eid al-Adha moet iedere moslim, die het zich kan veroorloven, een dier (laten) slachten. Meestal zijn dit schapen en geiten. Het vlees wordt verdeeld in drie stukken: een deel is voor de familie, een ander deel  voor de buren en het derde deel wordt weggegeven aan de armen. De dieren worden onverdoofd geslacht, wat veel dierenleed met zich meebrengt.

Bron ©PiepVandaag.nl