Alweer moet de wereld een iconisch dier missen. Vorige week werden in het iSimangaliso Wetland Park in Zuid-Afrika de bekende en geliefde neushoorn Ms Long Horn en twee van haar jongen gedood voor hun hoorns. Met haar extreem lange hoorn en haar vriendelijke karakter was ze zeer geliefd bij toeristen, rangers en gidsen.

Ms Long Horn
Ms Long Horn | Foto: Lenny Haanen/PiepVandaag.nl

De karkassen van de witte neushoorn en haar twee jongen werden op donderdag 3 december gevonden tijdens een ochtendpatrouille in het Nkazama gebied, ten oosten van Lake St. Lucia. Uit onderzoek blijkt dat de dieren in de nacht ervoor gedood zijn met een zwaar kaliber geweer, waarna hun hoorns zijn afgehakt. Na de vondst van de karkassen is direct een onderzoek gestart.

Dit is de eerste keer dat er een neushoorn gestroopt is in dit deel van het park, sinds tien jaar geleden 23 neushoorns werden gered vanwege de extreme droogte in het land. Alle 23 neushoorns werden herplaatst in dit gebied waarna ze allemaal volledig herstelden.

Ms Long Horn
Foto: Lenny Haanen

Andres Zaloumis, CEO iSimangaliso:

“Ik herinner me nog hoe ze met haar lange hoorn uit de transportkist stapte, toen we haar 10 jaar geleden vrij lieten. Ze leek wel een skelet, zo mager.

Het is heel emotioneel om mee te maken hoe dit prachtige dier op deze manier afgeslacht is. Dit dier, dat zo hard heeft gevochten om de op één na ergste droogte van de afgelopen eeuw te overleven, om nu op deze manier met haar jongen afgemaakt te worden.”

Bron ©PiepVandaag.nl Lenny Haanen


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.