Dierenactivisten in Australië hebben nieuwe undercoverbeelden vrijgegeven waarop te zien is hoe varkens op een boerderij mishandeld worden. Dat meldt Mercy For Animals (MFA). Op de beelden is te zien dat werknemers de dieren slaan, schoppen en op ze zitten.

undercoverbeelden
Schoppen, slaan, duwen en trappen | Foto: screenshot undercoverbeelden

De beelden tonen aan hoe een vrouwelijke werknemer de varkens met een stok slaat en een mannelijke werknemer op de varkens zit, terwijl hij met zijn telefoon speelt. De activisten hebben ook aangetoond dat biggetjes niet beschermd worden door de werknemers, waardoor wilde katten de jonge dieren kunnen aanvallen en opeten. Ook vonden de dierenbeschermers een zeug die in de mestput onder de stallen was gevallen of geduwd. Het arme dier kon er op eigen kracht niet uit komen en had geen toegang tot water of voer.

Het is niet de eerste keer dat dit soort beelden naar buiten worden gebracht. Helaas lijkt een dergelijke behandeling van dieren geen uitzondering te zijn op varkenshouderijen en andere takken van de (pluim)vee-,  zuivel– en vleesindustrie.

Afgeranseld
Mercy For Animals staat bekend om het aan de kaak stellen van misstanden in de bio-industrie. Zo maakte MFA met Pamela Anderson een undercovervideo over ernstig dierenleed in de Amerikaanse kippenindustrie. Ook filmden ze hoe medewerkers van één van de grootste slachthuizen ter wereld de dieren ernstig mishandelden en toonden ze vreselijke mishandeling aan van koeien in de Amerikaanse zuivelindustrie. Giganten als Walmart konden ook de dans niet ontspringen. In 2013 toonde MFA aan dat biggetjes door medewerkers van de foodretailer ernstig mishandeld werden. De arme beestjes werden in elkaar getrapt, geslagen en volledig afgeranseld.

De schokkende undercoverbeelden uit Australië waarop de varkens mishandeld worden zijn via deze link te zien.

Bron ©PiepVandaag.nl Lenny Haanen