Tyson Foods Inc. uit Carthage, Mississippi (VS) en 6 slachthuismedewerkers hangt een forse aanklacht boven het hoofd wegens ernstige dierenmishandeling. Dierenrechtenorganisatie Mercy For Animals (MFA) filmde in het geheim hoe de medewerkers kippen op gruwelijke wijze en voor ‘de lol’ mishandelden. De lijst van strafbare feiten bevat in totaal 33 aanklachten.

Tyson Foods
Dierenmishandeling bij Tyson Foods | Foto: screenshot video MFA

Het slachthuis in kwestie van Tyson Foods is één van de grootsten in de wereld, en hoewel het een slachthuis is houdt dat niet in dat de dieren extra moeten lijden. MFA filmde echter dat de medewerkers met een onvoorstelbaar sadisme kippen mishandelden en onnodig kwelden. Zo werden kippen geslagen, geschopt en gestompt, er werd met ze gegooid en dieren die doodsangsten uitstonden werden gemarteld en hun kop afgerukt. De medewerkers leken er ook nog eens veel plezier in te hebben.

Ook het ‘productieproces’ liet ernstig te wensen over. Zo bleek dat dieren na elektrocutie nog gewoon in leven waren en bij hun volle bewustzijn de keel werd doorgesneden. Op een andere plek werden kippen op een lopende band gestapeld, waarbij de dieren onderop stikten door het gewicht van hun soortgenoten.

Geen uitzondering
Het was de derde keer dat MFA misstanden heeft gefilmd sinds juli van dit jaar, waaruit blijkt dat deze vormen van mishandeling geen uitzondering zijn. Recent werd de eigenaar van T & S Farms aangeklaagd, een bedrijf uit Tennessee dat onder contract werkt voor Tyson Foods, omdat in het bedrijf kippen werden geslagen met een stok vol spijkers (video), medewerkers op de nek van de dieren gingen staan waarna de kippen in een emmer gegooid werden om langzaam een pijnlijke dood te sterven.

Petitie
Hoewel kippen het overgrote deel vertegenwoordigen van dieren die in de Verenigde Staten gedood worden voor hun vlees vallen ze niet onder de wetgeving die een humane vorm van slachten vereist. Dit gebrek aan respect voor kippen zorgt ervoor dat misstanden als bij Tyson Foods en aanverwante bedrijven moeilijk via de wet zijn te bestrijden.

MFA eist van Tyson Foods dat ze binnen de volledige keten van slachterijen zelf regels gaan stellen om onnodig leed bij de kippen te voorkomen. Ook willen ze dat de dieren niet langer geketend worden en geëlektrocuteerd, maar eerst vergast worden, zodat ze de stress voor hun dood niet langer bewust hoeven te beleven. Hiertoe is op ForceChange een petitie opgezet die Tyson oproept om een einde te maken aan de onethische wijze waarop met de dieren wordt omgesprongen. Tegelijkertijd roept MFA op om geen vlees meer te eten, omdat dat de enige manier is om echt een einde te maken aan misstanden in de vleesindustrie.

Teken de petitie hier.

Bekijk hieronder de schokkende beelden die Mercy For Animals vastlegde:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel