Mickey Rourke heeft zijn leven te danken aan zijn chihuahua-puppy. Het kleine diertje weerhield hem ervan zelfmoord te plegen, zo verklaarde hij onlangs aan Page Six.

Mickey Rourke
Mickey Rourke | Foto: David Shankbone [CC BY 3.0], via Wikimedia Commons
Mickey Rourke:

“Ik ging door een hele moeilijk tijd. Ik deed mezelf pijn en ik zat op een dag in mijn kast. Ik kon er niet meer tegen en pakte een pistool. Ik was aan het bedenken op welk gedeelte van mijn hoofd ik het pistool zou zetten, toen mijn hondje Beau Jack naar me toe kwam en begon te piepen. Hij keek naar me en zei met zijn ogen: ‘wie gaat er dan voor me zorgen?’ Ik legde daardoor het pistool neer”.

Helaas is hondje Beau Jack inmiddels overleden, maar Rourke eert het leven van zijn trouwe vriend, die hem letterlijk het leven redde, door meer honden te adopteren. Hij is gek op dieren en steekt dat niet onder stoelen of banken. Toen hij de Golden Globe voor Beste Acteur won in 2006, voor zijn rol in The Wrestler, bedankte hij Beau Jack in zijn speech, alsmede zijn andere harige familieleden.

“Ik wil graag al mijn honden bedanken, degenen die hier zijn en degenen die hier niet meer zijn, want soms, als een man alleen is, is je hond alles wat je hebt. En ze zijn alles voor me”.

Mickey Rourke worstelt al jaren met verslavingsproblemen en in zijn honden vindt hij zijn beste vrienden:

“Ik kan beter overweg met honden dan met mensen”.

Rourke heeft op het moment zes honden, die hij liefdevol verzorgt.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor