Een vijfendertig-jarige vrouw uit Californië is veroordeeld tot twee jaar gevangenschap voor dierenmishandeling. Ze wordt ervan beschuldigd een paard uitgehongerd te hebben in Leona Valley, Texas. Het paard is overleden aan de gevolgen van ondervoeding.

Paarden - Twee jaar gevangenisstraf
Foto: agrilifetoday / Foter.com / CC BY-NC-ND

In februari 2014 zijn er door de plaatselijke dierenbescherming meerdere verwaarloosde paarden aangetroffen op het terrein van de veroordeelde vrouw. Een van de paarden is ter plekke gestorven. Drie andere paarden moesten helaas geëuthanaseerd worden vanwege de slechte staat waarin ze verkeerden. De welzijnstoestand van de dieren was het directe gevolg van nalatige zorg.

De oorspronkelijke aanklacht luidde dat ze negen paarden verwaarloosd heeft te verzorgen. De vrouw is akkoord gegaan met de eis van terugbetaling van een tegemoetkoming in de kosten aan de eigenaren van de paarden. Tevens bleek ze bereid een deel aan Los Angeles County Department of Animal Care and Control (DACC) te betalen in verband met de gemaakte onderzoekskosten. Uitspraak hierover volgt op negen december.

Naast haar veroordeling heeft ze ook een huisdierverbod opgelegd gekregen. Dit houdt in dat ze in de komende tien jaar geen dieren mag houden of verzorgen.

Bron ©PiepVandaag.nl Inge van der Heide