Acteur Leonardo DiCaprio heeft in een persoonlijke e-mail, de president van Thailand, Yingluck Shinawatra verzocht actie te ondernemen tegen de illegale ivoorhandel. Producten gemaakt van ivoor worden openlijk op de Thaise markt verkocht.

Leonardo DiCaprio

DiCaprio schrijft: “Laat leiderschap zien en verdrijf de illegale ivoorhandel uit Thailand.”

De acteur is nauw betrokken bij de WWF campagne ‘Hands Off My Parts’. Met deze campagne hoopt het WWF mensen bewust te maken van wat er gaande is. Neushoorns, tijgers en olifanten worden massaal afgeslacht om hun huid, botten, slagtanden en andere lichaamsdelen en dit moet stoppen.

DiCaprio:

“Complete populaties lopen het risico te worden uitgeroeid als we niet direct actie ondernemen dit te stoppen. Ik zal me dan ook bij het WWF voegen in het oproepen van de Thaise regering leiderschap te tonen en de ivoormarkt compleet in de ban te doen, voordat in het land de CITES conferentie (maart 2013) zal plaatsvinden, waar maar liefst 177 landen aan deelnemen.”

Naast DiCaprio hebben onder andere actrice Alyssa Milano en acteur Ian Somerhalder ook hun steun betuigd. Mensen van over de hele wereld kunnen dat ook, via deze petitie.

Hands off-my-parts

Bron ©PiepVandaag.nl