Op donderdagavond 3 oktober worden in de Rode Hoed in Amsterdam de Gouden Vogels uitgereikt aan Nederlandse media die in het afgelopen jaar op bijzondere wijze aandacht schonken aan dierenwelzijn. Naast veel dierenminnende BN’ers zal er een ook een bijzonder zevental over de rode loper wandelen, te gast uit Dierenopvang Amsterdam (DOA).

Speciale gasten op rode loper bij de House of Animals Awards 2019
Zeven speciale gasten op rode loper bij de House of Animals Awards 2019 | Foto’s: DOA i.s.m. House of Animals

Dit jaar worden bekende dierenliefhebbers als Guido Weijers, Floortje Dessing, Loretta Schrijver, Eddy Terstall, Tony Neef, Lauren Verster en Giel Beelen op de rode loper vergezeld door wel hele speciale gasten: zeven honden uit de Dierenopvang Amsterdam DOA.  Het publiek kan kennismaken met Yara de aanhankelijke aandachttrekker, Bentley de leergierige actieveling, Theo de gevoelige speurneus, Chucky de speelse knuffelbeer, Roxy de sociale dromer en Robin de knappe gezelschapsvriend.

Rode loper voor asieldieren

Pittbull Jolly, ‘de enthousiaste druktemaker’, is in gezelschap van Ysbrand, Lilah, Scarlett en Boudine, de kinderen die de Gouden Vogel in de categorie jeugd gaan overhandigen. Jolly was ernstig verwaarloosd toen ze door DOA werd opgevangen, maar nu is het een vrolijke spring in het veld. Karen Soeters, initiatiefnemer en oprichter van House of Animals:

 

 

“We willen met deze bijzondere gasten op de vooravond van dierendag graag aandacht vragen voor die ontzettend lieve dieren in het asiel die op zoek zijn naar een baasje.”

Speciale gasten op rode loper bij de House of Animals Awards 2019
Karen en pitbull Jolly, ‘de enthousiaste druktemaker’ | Foto: House of Animals i.s.m. DOA

Verandering

De Gouden Vogels zijn in het leven geroepen om dierenwelzijn structureel in de media onder de aandacht te krijgen. Karen Soeters:

“Het motto van de House of Animals Awards 2019 is ‘We inspire change’ en gaat over de verandering die wij met elkaar willen bewerkstelligen voor dieren, door mensen. Dus ook voor Jolly, Bentley, Yara, Robin, Theo, Roxy en Chucky, die stuk voor stuk een liefdevol nieuw thuis verdienen en wachten op adoptie.”

Onder de genomineerden van de House of Animals Awards zijn dit jaar RTL Nieuws, RamBam, Nieuwsuur, Quote en velen anderen. Bekijk de genomineerden hier. Stemmen is niet meer mogelijk.

Bron: