Andrew Wright uit Cleveland, in de Amerikaanse staat Ohio, is na 5 dagen herenigd met zijn therapiehond Polo. Polo werd samen met een ander hondje, Baby Girl, gestolen tijdens een autokaping bij een benzinestation.

therapiehond
Foto: Fox News video still

Andrew en Polo zijn onafscheidelijk. Polo is een therapiehond, die Andrew waarschuwt wanneer hij een epileptische aanval krijgt. Polo zorgt ervoor dat Andrew een normaal leven kan leiden. Zonder Polo is dat onmogelijk.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Toen Andrew en een vriend met zijn auto bij een benzinestation in Cleveland waren, werd Andrew’s auto door een gewapende crimineel gestolen. Hondjes Polo en Baby Girl zaten op de achterbank. Andrew moest toekijken hoe zijn geliefde Polo werd meegenomen.

Andrew’s auto heeft OnStar, een dienst met noodhulp bij ongelukken, pech en diefstal. De politie heeft Andrew’s auto kunnen lokaliseren met behulp van de GPS-tracker van OnStar. Toe de politie ter plaatse kwam, waren hondjes Polo en Baby Girl echter verdwenen. Andrew smeekte het publiek om hulp:

“Het doet pijn. Het doet elke minuut pijn. Ik kan niet eten. Ik kan niet slapen. Ik hoor (ze) huilen.”

Mariah Singleton zag zijn noodkreet op televisie, nadat ze had gezien hoe een klein hondje haar buurman achtervolgde. Dat kleine hondje was Polo. Singleton:

“We zetten de TV op pauze en toen gingen we kijken. Toen ik hem bij zijn echte naam riep, ging hij luisteren. Zo wist ik dat dat waarschijnlijk zijn hond was.”

Totdat ze de nieuwsuitzending zag, dacht ze dat Polo een zwerfhondje was, dat een thuis nodig had. Singleton belde de politie, die de Polo met zijn baasje herenigde. Andrew was ontzettend blij en emotioneel toen hij Polo na vijf dagen weer zag:

“Dank je wel voor het hebben van een hart. God dank dat je je hart hebt geopend en hebt gebeld. Dat is een gemeenschap. Jullie hebben ons geholpen, dit is wat we nodig hebben.”

Gelukkig is Polo nu thuis bij Andrew. Naar Baby Girl wordt nog steeds gezocht. We hopen dat ook zij gauw weer terug zal keren.

Bron: News Channel 3 ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor