Een bijzonder verhaal, over een bijzondere hond. Norman: de pitbull die nooit opgeeft. Hij werd vastgeketend gevonden, uitgehongerd en lijdend aan meerdere huidaandoeningen. Zijn lichaam was bedekt met korsten en op veel plaatsen was zijn vacht weggesleten. Hij leefde al 10 jaar zo, tot hij net op tijd werd gevonden door AMA Animal Rescue.

Norman
Eindelijk heeft Norman een baasje dat van hem houdt | Foto: screenshot video

Extreme verwaarlozing
Je kon elk bot van zijn lichaam tellen en zijn geur was bijna onverdraaglijk. Hij kon amper op zijn benen staan, had totaal geen energie meer, maar toch was ergens zijn wil om te leven groter dan zijn zwakte: zijn wild kwispelende staart zei genoeg. Gezien zijn extreem ondervoede conditie was er geen tijd te verliezen: Norman had meteen hulp nodig. Lange tijd was hij aan zijn lot overgelaten. De dierenartsen van Noah’s Ark dienden hem meteen vocht toe via zijn aderen. Zonder dat vocht had hij het waarschijnlijk geen dag langer meer gered.

Meer dan 10 jaar is Norman mishandeld en medisch verwaarloosd. Hij bleek doof en bijna helemaal blind te zijn. Ook had hij twee soorten huidziektes en een ernstige vorm van gewrichtsontsteking. Zijn redders hadden geen idee of hij het zou halen. Maar elke dag opnieuw liet Norman zien dat hij echt niet van plan was om het op te geven. Hij kreeg loopoefeningen en dat ging steeds een stukje beter. Na maanden van intensieve medische behandelingen had Norman er een boel gewicht bij en had hij geleerd om lekker rond te lopen. Eindelijk mocht hij het ‘ziekenhuis’ verlaten.

Een tweede kans
Hij kwam in een geweldig pleeggezin terecht, maar na een tijdje was het moment daar om gedag te zeggen: er was een thuis voor Norman gevonden waar hij de rest van zijn leven mocht blijven. Zijn nieuwe baasje heeft haar hele huis gerenoveerd met speciale trappen zodat Norman comfortabel rond kan lopen. Hij heeft een grote tuin waar hij naar hartenlust kan rollen en rennen en heeft nu eindelijk een baasje dat dol op hem is. Het was een lange weg voor deze jongen maar Norman heeft zijn pitbull-die-nooit-opgeeft-naam hoog gehouden. Zijn handicaps zitten hem niet langer meer in de weg en hij mag genieten van de rest van zijn leven.

Bekijk hieronder het prachtige verhaal van Norman:

Bron ©PiepVandaag.nl Sophie Janssen