Het ongeluk zit in een klein hoekje. Duitse herder Thor schrok tijdens een wandeling van een loslopend hondje dat op hem afrende en beet de andere viervoeter in een reflex. Hoewel de herder volgens deskundigen natuurlijk gedrag vertoonde, oordeelde de politie anders en wilde Thor laten inslapen.

Duitse Herder
Foto: Albert Galiza / Wikimedia Commons

Inbeslagname
Thor’s eigenaresse Jette bood gelijk haar excuses aan het andere baasje aan, wisselde gegevens uit en betaalde een boete. Deze ongelukkige situatie, die alle hondenbezitters kan overkomen, had zij naar beste kunnen opgelost. Helaas raakte de wond van het hondje geïnfecteerd, waardoor het dier medische verzorging nodig had en de politie werd ingelicht. Drie maanden na het incident stonden drie politieagenten bij Jette voor de deur om Thor in beslag te nemen. De herder zou vals zijn en werd ter dood veroordeeld.

Net op tijd gered
Hoewel Thor diverse gedragstesten onderging en hij geen gevaar voor andere mensen of honden bleek te vormen, besloot de politie toch dat hij een spuitje moest krijgen. Zijn eigenaresse, die onlangs weduwe was geworden, was ontroostbaar. Politie-assistent Lars Bo Lomholt vond deze situatie zeer onrechtvaardig en redde Thor uit de kennel in Hillerød, waar hij geëuthanaseerd zou worden.

Nu heeft agent Lars onze hulp nodig!
Lars zette zijn baan bij de politie op het spel toen zijn rechtvaardigheidsgevoel het won van de bevelen die hij moest opvolgen. Hem hangt ontslag boven het hoofd. Bezorgde Denen zijn een petitie gestart om het ontslag van Lars tegen te gaan. Laat de Deense beambten weten dat ze Lars niet mogen ontslaan omdat hij het leven van hond Thor redde!

Teken de petitie!

Bron: The Examiner ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde