Stel je voor: je gaat naar de kermis of een speelhal om zo’n spannend grijpspelletje te doen en je prijs is…. een kat! Nee, geen knuffelbeest, maar een echte, levende kat! Op een video die op internet is opgedoken is te zien hoe een man in China met een grijper een kat probeert te winnen.

grijpmachine
Foto: YouTube video still

Het grijpspel is een van de meest populaire activiteiten in Chinese speelhallen. Menig Chinees brengt aardig wat uurtjes door in zo’n arcade. Op de video is te zien hoe in een tot zover onbekende stad 3 levende katten als prijs aangeboden worden bij zo’n grijpspel. Op de machine is een sticker geplakt, waarop te lezen is: “meester, breng mij thuis”.

Een man in de video probeert een van de katten te grijpen met de klauwen van de machine. Het is overduidelijk dat de katten doodsbang zijn en niet weten wat hen overkomt. Het lukt de man niet de kat te vangen en hij zegt:

“Hij is te dik.”

Controverse
De video heeft voor een hevige controverse gezorgd op internet. Men spreekt er – terecht – schande van dat levende dieren worden ingezet in zo’n kermisattractie. Dierenmishandeling, zo is iedereen het erover eens. De ijzeren grijparmen kunnen de dieren bezeren, maar de angstige ervaring kan ernstige schade toebrengen aan de mentale gezondheid van de kat.

Bekijk de video hieronder:

https://www.youtube.com/watch?v=t0b4xbXP0qI

 

Bron: Daily Mail ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor