Galberen Bazan en Wendles zijn afgelopen maand gered van een berengalboerderij door Animals Asia. De dieren zaten al 12 jaar lang opgesloten in kooien met ijzeren buizen als ondergrond. Ze kunnen nu herstellen van alle gruwelijkheden en de rest van hun leven doorbrengen in een gloednieuw opvangcentrum.

beren gered
Foto: Animals Asia video still

Met een slijptol werden de tralies doorgeslepen die Bazan en Wendles al 12 jaar gevangen hielden. Na hun bevrijding hadden ze een 3-daagse trip voor de boeg, op weg naar de vrijheid in de vorm van een nieuwe leefomgeving.

Ondertussen was er zo’n 1000 kilometer verderop een andere operatie gaande. 68 beren werden verhuisd naar een nieuw ‘berenhuis’. Zo konden Bazan en Wendles eerst rustig wennen met z’n tweeën en was er genoeg ruimte over om nog veel meer geredde beren te huisvesten.

Heidi Quine, directeur van Animals Asia, is ontzettend blij met het nieuwe berenhuis.

“Het is een prachtige ruim voor onze mooie beren. Er is een gloednieuw zwembad, veel klimmogelijkheden, heuvels en gras. Het is een fijne plek voor de beren om te herstellen van alle martelingen en de rest van hun leven in comfort te kunnen leven.”

De Vietnamese media was er ook als de kippen bij om de opening van het nieuwe huis te vieren. In het nieuwe gebouw kunnen er 40 extra beren gehuisvest worden, wat neerkomt op een totaal van 200 beren in Animals Asia’s Vietnam.

Animals Asia probeert dag en nacht de barbaarse praktijken van berengalboerderijen te beëindigen. Ook houdt ze zich bezig met het welzijn van dieren in het algemeen, in China en Vietnam. Respect voor dieren wordt bevordert, om zo een verandering op lange termijn teweeg te kunnen brengen.

Meer weten over Animals Asia? Neem dan een kijkje op hun website. Bazan en Wendles bewonderen kan hier.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Bronnen: Animals Asia ©AnimalsToday Sophie Janssen


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.