De ‘Croydon cat killer’, zoals de dierenbeul die sinds eind 2015 in Londen actief ook wel wordt genoemd, heeft al zo’n 370 kattenmoorden op zijn geweten. De man (of misschien wel vrouw) heeft zijn bijnaam te danken aan de wijk waar het moorden en verminken begon; Croydon. Naast katten zijn ook konijnen, vossen en een uil het slachtoffer geworden van de dierenbeul.

Croydon cat killer
Foto: Bart van Riel

Sommige katten worden door de Croydon cat killer in stukjes gesneden en anderen worden teruggevonden zonder kop en staart. Vorig jaar heeft de dierenbeul zijn werkgebied uitgebreid van Croydon naar heel Londen. De politie heeft vastgesteld dat de kattenmoordenaar handschoenen draagt tijdens zijn afschuwelijke daden en de katten soms lokt met rauwe kip.

Een van de slachtoffers is Scooter. Zij werd ’s ochtends dood aangetroffen met haar buik over de lengte opgereten met haar ingewanden naast haar op straat. Een zieke boodschap van de Croydon cat killer. Ook Rusty werd door de killer vermoord en in een tas zonder hoofd, ledematen en oren gedumpt op de stoep van een tiener. Squiggles werd deels van haar vacht ontdaan. Dit zijn slechts enkele van de vele slachtoffers van de Croydon cat killer.

De politie sluit niet uit dat er naast de Croydon cat killer nog een of meerdere copycats actief zijn. Politiedective Andy Collin heeft een psychologisch profiel van de moordenaar gemaakt. De dierenbeul kiest voor katten, omdat zij worden geassocieerd met vrouwelijkheid. Waarschijnlijk heeft de Croydon cat moeite met een of meerdere vrouwen. Volgens Collin is het mogelijk dat de kattenkiller ooit de overstap maakt van katten naar kwetsbare vrouwen en meisjes.

De kattenmoordenaar slaat ’s nachts toe in woonwijken. Hij lokt zijn slachtoffers met kattenvoer en rauwe kip. Hij doodt de dieren vervolgens snel met een stomp voorwerp en wacht daarna minstens een halfuur totdat het bloed van de katten is gestold voordat hij hun lichamen verminkt. De lichamen legt hij op een plek in de buurt van de moord. Vaak ergens waar de dode lichamen goed zichtbaar zijn. Dierenorganisaties hebben een beloning uitgeloofd, maar dit heeft tot nu toe nog niet geleid tot de arrestatie van de Croydon cat killer.

Bron: Independent, HLN ©AnimalsToday.nl Lianne Raat