Een afschuwelijk ongeluk met een circusolifant tijdens een voorstelling in Belarus laat zien hoe onzinnig het is om wilde dieren kunstjes te laten vertonen. Het dier klimt omlaag nadat ze op drie krukken balanceerde en verliest haar evenwicht. Ze tuimelt naar beneden en valt tegen de zijkant van de piste aan.

Belarus
De olifant stapt mis en verliest haar evenwicht | Foto: screenshot video

De beelden in onderstaande video zijn hartverscheurend. Nadat de olifant is gevallen komt een andere olifant aangesneld, vermoedelijk om te zien hoe het met haar gaat. Of het arme dier gewond is geraakt is helaas niet bekend.

Aan deze vorm van uitbuiting komt binnenkort in Nederland een einde, en ook in diverse andere Europese landen, zoals Oostenrijk en Griekenland, zijn circussen met wilde dieren verboden. Hopelijk is het voorval aanleiding voor de overheid van Belarus om ook hier na te denken over een dergelijk verbod.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.