Ondanks alle waarschuwingen zijn er het afgelopen weekend weer op diverse plaatsen in het land honden in auto’s gesignaleerd. Zo heeft de politie vrijdag in Houten de achterruit van een auto ingeslagen om een hond te redden. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt. Zaterdag werden honden uit auto’s gehaald op parkeerterreinen in Barendrecht, Leiderdorp en bij Avifauna.

Weer honden uit auto’s gered
Foto credit: Kozlok1 via Compfight cc

Ook in Winterswijk moest de politie in actie komen om een hond uit een snikhete auto bevrijden. De eigenaar was het centrum ingegaan en had de hond in de auto in de volle zon achtergelaten. Agenten hebben vervolgens een ruit in getikt. De temperatuur in de auto was volgens wijkagent Willem Saris intussen opgelopen tot bijna 30 graden.

De Hondenbrigade van de politie in Rotterdam drukte eigenaren zaterdag op het hart hun hond in de warmte niet alleen in de auto achter te laten: #teveelvandiemeldingen, meldt ze via Twitter.

In Enschede waarschuwt bouwmarkt Karwei de parkeerplaats te controleren en actie te ondernemen als blijkt dat er een hond in de auto zit.

Wij verwijzen graag nog even naar ons experiment hoe het is om een hond in de auto achter te laten. PiepVandaag-hoofdredacteur Karen Soeters stapte zelf in de auto om te ervaren en te laten zien hoe het is om een uur lang in een auto te zitten waar de temperatuur tot 50 graden oploopt.

Blijf het filmpje vooral delen: het blijkt ook na afgelopen weekend helaas nog steeds nodig, zeker nu het einde van deze week weer erg warm lijkt te gaan worden.

Bron: Telegraaf.nl ©PiepVandaag.nl