Ook deze week zijn er weer meldingen geweest van mensen die met dit warme en zonnige weer hun hond in de hete auto achterlieten. AnimalsToday.nl-hoofdredacteur Karen Soeters stapte daarom zelf in de auto om te ervaren en te laten zien hoe het is om een uur lang in een auto te zitten waar de temperatuur tot 50 graden oploopt. Dierenarts en presentator van het SBS programma Beestengeluk Piet Hellemans begeleidde haar bij het experiment. 

hete auto
Piet Hellemans en Karen Soeters | Foto: screenshot video

Na afloop gaf Karen toe dat ze misschien te ver was gegaan, maar dat ze daardoor weet wat een opgesloten hond in een bloedhete auto in zijn laatste momenten doormaakt:

“Als je met dit zomerse weer een hond in de auto ziet zitten twijfel dan niet maar sla meteen een raampje in. Ik weet nu hoe ellendig je je voelt en voor een hond die niet kan transpireren is het nog veel erger. Deze hitte is een sluipmoordenaar.”

hete auto
Dit had een hond niet overleefd | Foto: screenshot video

Na een uur in de hete auto kon Karen niet meer op haar benen staan van uitputting:

hete auto
Foto: screenshot video

Dus?
Laat nooit je hond achter in de hete auto. Ook niet als een raampje open staat, ook niet als de ramen geblindeerd zijn, ook niet als het een witte auto is, ook niet als de auto half in de schaduw staat en ook niet als het maar voor heel even is. Een hond kan binnen 15 minuten komen te overlijden.

Bekijk hieronder het filmpje en deel het met zoveel mogelijk mensen, zodat iedereen zich nog bewuster wordt van het feit dat een auto dodelijk snel opwarmt.

©AnimalsToday.nl