De beruchte teckelfokkers uit Woerden staan vandaag voor de rechter. Moeder Betty en dochter Marion van Z. worden beschuldigd van het onthouden van zorg aan tientallen honden, valsheid in geschrifte en het bedrijfsmatig handelen zonder hiervoor de juiste papieren te hebben. Daarbij werden de honden niet binnen enkele weken na de geboorte geregistreerd, terwijl dit wettelijk verplicht is.

beruchte teckelfokkers voor de rechter
Beruchte teckelfokkers uit Woerden vandaag voor de rechter | Foto: publiek domein

Het OM beschuldigd de vrouwen ook van onnodig leed berokkenen tijdens vervoer en het illegaal in het bezit hebben van geneesmiddelen. Door de jaren heen hebben Marion en Betty van Z. een spoor van ellende achtergelaten dat zijn weerga niet kent. Een treurnis van fysiek en psychisch zieke puppy’s en verdrietige baasjes. Er werd gelogen en gefraudeerd over de ouders van de dieren – die in werkelijkheid allang dood waren – en de honden werden gehouden in ‘teckelflats met bloed en ontlasting aangekoekt op de muren’.

De zaak kwam aan het rollen toen Opgelicht?! in 2018 aandacht besteedde aan de praktijken in Woerden. Omdat er niet werd voldaan aan de standaardeisen voor dierenwelzijn volgden diverse inbeslagnames van honden, die onder erbarmelijke omstandigheden gehouden werden, zoals in juni 2018. Tijdens een daaropvolgende inspectie in augustus 2018 werden opnieuw 20 honden in beslag genomen door de NVWA.

beruchte teckelfokkers
Honden van de beruchte teckelfokkers Betty en Marion van Z. in Hongarije | Foto: screenshot video PoliceHungary/YouTube

De dames vertrokken naar Hongarije in de veronderstelling daar ongestoord verder te kunnen gaan. Al snel werden ook daar 106 honden in beslag genomen. De honden werden in reiskoffers aangetroffen. In Hongarije loopt de zaak nog.
.

  • Lees ook:

Woerdense teckelfokkers krijgen 81.000 euro boete in Hongarije

.
Bron:

©AnimalsToday.nl