De beruchte teckelfokkers Marion en Betty van Z. uit Woerden hebben hun vleugels uitgeslagen in Hongarije. Althans, dat dachten de dames. Gisteren heeft de Hongaarse politie 106 honden in beslag genomen. De dieren werden onder erbarmelijke omstandigheden aangetroffen. De teckels zaten met meerdere honden opgesloten in reiskoffers. Veel honden hadden geen paspoort en waren ook niet gechipt.

teckelfokkers
Veel honden hadden geen paspoort en waren niet gechipt | Foto: screenshot video PoliceHungary/YouTube

In mei besteedde televisieprogramma Opgelicht?! uitgebreid aandacht aan de teckelfokkers in Woerden. Daarop werden in juni door de NVWA ongeveer 150  verwaarloosde honden in bewaring genomen. In augustus werden bij een hercontrole nog eens 20 honden in beslag genomen.

En nu is het in Hongarije dus ook raak. De verwaarlozing en illegale praktijken gaan daar gewoon door. Bekijk hieronder een video die op 10 september is gepubliceerd, waarin te zien is hoe de Hongaarse politie de honden in beslag neemt:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

 

Onderzoek
Zo’n twee weken geleden kwam de redactie van Opgelicht?! erachter dat moeder en dochter, ondanks het feit dat er een strafrechtelijk onderzoek naar ze loopt, naar Hongarije waren vertrokken. Met hulp van dierenbeschermers in Hongarije en de dierenbescherming is contact gezocht met de autoriteiten. Inmiddels is er ook in Hongarije een onderzoek naar de hondenfokkers gestart. De in beslag genomen honden zijn ondergebracht bij negen asielen.

De NVWA was volgens de redactie van Opgelicht?! niet op de hoogte van de verhuizing van Marion en Betty van Z., wan Woerden naar Hongarije.

Vervolg
Op dinsdag 18 september zendt Opgelicht?! een vervolg uit over de teckels in Woerden. Ook hoofdredacteur Karen Soeters zal dan aanwezig zijn in de live uitzending om een toelichting te geven, zoals ook in mei van dit jaar:

Dierenpaspoorten eenvoudig te vervalsen

Bron:

©AnimalsToday.nl