De eerste liefdesperikelen van onder meer de ooievaar, de kerkuil en de slechtvalk zijn weer te volgen. De Vogelbescherming heeft de camera’s van ‘Beleef de Lente’ op zondag 14 februari, Valentijnsdag, namelijk weer aan gezet.

Beleef de Lente
Volg onder meer de bosuil via ‘Beleef de Lente’ | Foto: screenshot

Het is alweer de tiende keer dat we gedurende vier maanden kunnen meegenieten van de belevenissen van twaalf vogelsoorten. Hoe bouwen de vogels een nest, hoe worden de eieren gelegd en hoe brengen ze hun kroost groot? Je kunt het live volgen. Ook spannende momenten horen daarbij: vechtende slechtvalken, parende ooievaars, maar ook ‘gaat de betreffende vogel een nest bouwen, of niet? En hoe zal het de jongen vergaan?’

Dit jaar zijn de camera’s relatief vroeg aan gezet, omdat de bosuil al druk bezig is met het op orde krijgen van zijn nest om later deze winter te gaan paren. Vorig jaar keken ruim achthonderdduizend mensen naar de live-beelden van de Vogelbescherming. Het aanzetten van webcams bij broedplekken brengt de toeschouwer dichter bij de vogels en vermindert de kans op verstoringen in de natuur.

Zo was twee jaar geleden voor het eerst de zeearend, de grootste roofvogel van Nederland met een vleugelwijdte van 2,5 meter, van dichtbij te bekijken.

Elke dag worden op beleefdelente.nl filmpjes getoond met de hoogtepunten van de dag en wordt, per vogel, een weblog bijgehouden. ‘Beleef de Lente’ is al jaren een groot succes. Bezoekers van over de hele wereld weten de webcams inmiddels te vinden.

Wil je op hoogte blijven van het ‘Beleef de Lente’ volg de vogels dan ook op Twitter: @beleefdelente.

Bron: Beleef de Lente ©PiepVandaag.nl