Staan Hanneke Mol en haar 60 dieren straks alsnog ijskoud op straat? Het voortbestaan van Dierentehuis de Achtste Hemel wordt opnieuw bedreigd. Per 1 december moet het huidige onderkomen van Stichting Hanna verlaten zijn en een nieuwe plek, om het dierentehuis met haar belangrijke werk te kunnen laten voortbestaan, is nog niet gevonden. Voor de huidige zestig bewoners is er geen alternatief beschikbaar. Zij zijn immers al op de enige voor hen overgebleven plaats terechtgekomen.

Achtste Hemel
Hanneke Mol en twee bewoners van de Achtste Hemel |  Foto: Dierentehuis De Achteste Hemel/Facebook

Het zijn allemaal dieren die zonder Stichting Hanna de dood zouden vinden. Terminale patiënten, zieke dieren, senioren, verwaarloosde of gedumpte dieren die elders geen kans meer krijgen, mogen er nog genieten van een vrij en zorgeloos bestaan, omringd met de beste zorg en een grenzeloze liefde. Voor hen is De Achtste Hemel de laatste mogelijkheid op een waardig leven.

Maar ook voor de mensen achter de dieren is De Achtste Hemel van onschatbare waarde. Door verandering in hun persoonlijke omstandigheden, ziekte of hun -aanstaande- overlijden kunnen zij niet meer voor hun geliefde huisdieren zorgen en is euthanasie vaak hun lot. Dat is verre van humaan.

Zorgeloos leven voor de dieren
Hanneke Mol heeft stichting Hanna/Dierentehuis De Achtste Hemel eind 2013 opgericht in Haule, Friesland. Daarmee gaf ze vorm aan een diep verlangen om de zwakste en meest kansloze dieren op te vangen en hen een zorgeloos leven te bieden, met alleen warmte, liefde, blijdschap en de medische ondersteuning die ze nodig hebben. Ze krijgen dan ook de beste (dieet-)voeding en alles wat er verder nog op hun verlanglijstje staat.

Maar niet alleen de opvang is van groot belang. Ook de herplaatsafdeling, waarmee kansloze dieren vanuit de meest schrijnende situaties, eveneens vaak voor hun baasjes, geholpen worden om een nieuwe plek te vinden, is inmiddels onmisbaar. De vraag is groot, omdat er geen plekken zijn waar men met zieke en/of oude dieren op terug kan vallen, of waar men om hulp kan vragen.

De nood is hoog
Stichting Hanna is inmiddels een begrip in Nederland, maar door omstandigheden moet De Achtste Hemel het pand te Haule, waar het nu gevestigd is, per 1 december aanstaande verlaten. Hanneke Mol staat dan op straat met zestig dieren. De nood is dus hoog. Wat moet er gebeuren met de dieren? Eventuele opvang door dierenasiels is geen optie, omdat De Achtste Hemel immers al de laatste opvangplek voor deze kwetsbare groep dieren is.

Er moet dus een nieuwe locatie gevonden worden, maar ook de financiële middelen om dit te bekostigen. De stichting heeft inmiddels €60.000 ingezameld. Een bedrag waar ze enorm dankbaar voor is, maar dat helaas nog niet genoeg is voor een nieuw onderkomen om de noodzakelijke doorstart te kunnen maken. Veel dierenorganisaties staan inmiddels achter de doorstart van De Achtste Hemel. Velen hebben financiële steun aangeboden om een nieuwe locatie Achtste Hemel-waardig te maken. Dat is natuurlijk prachtig, maar prioriteit is het nu om deze nieuwe plek éérst te verwezenlijken. De stichting heeft inmiddels al wel een paar geschikte locaties op het oog.

Kun jij helpen?
Ondertussen is een crisisteam opgezet. Een kleine, gemotiveerde groep mensen, die samen met Hanneke Mol hemel en aarde bewegen om elders verder te kunnen gaan. Dag en nacht wordt hieraan gewerkt. Alles wordt uit de kast gehaald, maar werkelijk alle hulp is welkom en ook noodzakelijk.

Daarom dit beroep op de lezers en volgers van Animals Today: ben jij of ken jij iemand die Hanneke Mol en de 60 dieren van Dierentehuis De Achtste Hemel wil en kan helpen? Neem dan contact op via info@stichtinghanna.nl. Op de website van Stichting Hanna vind je alle informatie voor het overmaken van een donatie (PayPal mogelijk), om Dierentehuis De Achtste Hemel te steunen in deze moeilijke tijd.

Ook namens Koningin Robijntje, de opvangpoes in het onderstaande filmpje, ontzettend bedankt!

 

Persbericht Dierentehuis De Achtste Hemel/Stichting Hanna