Het is de laatste tijd al meerdere malen in het nieuws geweest. Hanneke Mol (46), oprichtster van Stichting Hanna en dierenopvang de Achtste Hemel staat voor een groot probleem. Drie jaar geleden begon ze met dierenopvang de Achtste Hemel in het Friese Haule, waar ze geredde, zwakke dieren een laatste thuishaven geeft voor ze aan een natuurlijke dood overlijden. De dieren die ze hier opvangt hebben allemaal veel meegemaakt en zijn moeilijk tot niet herplaatsbaar. Ze hebben veel zorg nodig en veel geld gaat op aan medicijnen en dierenartsbezoekjes.

De Achtste Hemel
Foto: Dierentehuis Achtste Hemel Facebook page

Hanneke Mol werd in 2014 door de lezers van de Telegraaf uitgeroepen tot dierenvriend van het jaar. Dit was echter niet de eerste keer. Zelfs als kind werd ze al uitgeroepen tot dierenvriendin van het jaar, toen ze zich inzette voor het redden van jonge, wilde en verlaten haasjes. Opkomen voor de diertjes zit in haar bloed. Ze groeide op tussen de pony’s en paarden en al voordat ze kon lopen kroop ze tussen de dieren.

In 2014 scheidde ze van haar man, waarmee ook de boerderij waarin ze woonden te koop kwam te staan. Tot de verkoop van het huis mocht ze hier met de Achtste Hemel blijven. Hanneke dacht dat ze na de verkoop van het huis in staat zou zijn een nieuw onderkomen te vinden voor de opvang, maar helaas bleek niets minder waar. Het huis staat onder water door een te hoge hypotheek. De opbrengst van het huis zal niet genoeg zijn om een nieuwe locatie te kunnen financieren. Dit betekent dat Hanneke met haar inmiddels 54 diertjes op straat zal komen te staan zodra het huis verkocht wordt. Omdat het merendeel van de dieren niet herplaatsbaar is, vreest Hanneke dat ze zullen worden geëuthanaseerd.

Haar oproep op Facebook voor financiële steun is inmiddels honderden malen gedeeld en ook de media hebben het bericht meerdere malen gedeeld. Hanneke kan echter nog steeds alle hulp gebruiken. Het liefst vindt ze iemand om een nieuwe locatie te financieren, die zij vervolgens kan huren. Maar alle kleine beetjes helpen! Donaties zijn welkom op onderstaande rekening:

IBAN: NL19 ABNA 0482 4776 36
BIC: ABNANL2A
Ten name van: Stichting Hanna
Onder vermelding van: HELP Dierentehuis De Achtste Hemel

©PiepVandaag.nl Laura Polderman