Afgelopen weekend is er aan de Oosthuizerweg in Noordbeemster weer een paard ernstig mishandeld. De verwondingen zijn zo ernstig dat het een wonder is dat het dier de mishandeling heeft overleefd. Het paard is met verschillende scherpe objecten toegetakeld. Het incident moet hebben plaatsgevonden tussen vrijdagochtend 30 september en maandagochtend 3 oktober. De politie vermoedt echter dat de paardenbeul heeft toegeslagen in de nacht van vrijdag op zaterdag.

paarden mishandeld
Foto: Pixabay

De eigenaresse van het paard Everdine Pietersma kan nog steeds niet geloven wat haar paard is overkomen. Aangeslagen vertelt ze:

“Ik ben nu nog in complete shock. Zo iemand kan volgens mij niet weten wat zo’n beest voor ons betekent. Ik vind dit zo ziek dat ik me ernstig zorgen ga maken over in wat voor maatschappij we leven.”

Het is niet de eerste keer dat een paard in deze regio is mishandeld. In januari van dit jaar werd in Zuidoostbeemster een paard ernstig mishandeld. Het dier is dusdanig toegetakeld dat het aan haar verwondingen is overleden. Het veulen van de merrie was getuige van de mishandeling.

Het is de zoveelste mishandeling van een paard of pony in de afgelopen twee jaar. Eerdere gevallen vonden onder andere plaats in Soest, Bunschoten, Amersfoort, Nijkerk en Leusden. Er zijn nu meer dan 90 ernstige mishandelingen bekend en in een aantal gevallen is mogelijk dezelfde dader verantwoordelijk.

Mensen die iets hebben gezien of andere informatie hebben over de paardenmishandelingen wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie:

Algemeen nummer: 0900-8844
Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-3458999
Meld misdaad anoniem: 0800-7000
Dierenpolitie: 144

Mocht je liever contact opnemen met de redactie van Piepvandaag.nl dan kan dat via redactie@piepvandaag.nl

Bron: RTVNH ©PiepVandaag.nlWord nu maandelijks donateur en ontvang de prachtige kalender van varken Sam in de bus

Word donateur