In Lelystad is opnieuw een pony misbruikt. Afgelopen zondagochtend troffen Ricardo Fleming en één van zijn dochters een stalen buis aan bij de ingang van de weide en in de stal van hun pony Beauty stond een tuinstoel. Geschrokken haastten ze zich naar hun pony. Het geslachtsdeel van Beauty bleek bebloed, wat wijst op verkrachting.

opnieuw
Foto: Waugsberg/Wikimedia

Pamela, een van de dochters, vertelt:

“Er worden stoelen, krukjes, trappen gebruikt om dat te doen, want als ze een stok of iets anders gebruiken, hebben ze geen stoel nodig.”

Vier op een rij
Eerder werden in Flevoland nog een aantal gevallen van paardenmishandeling gemeld. Begin augustus werden twee paarden mishandeld bij de manege in Dronten, begin juni nog een paard in Nagele en in mei zagen we de resultaten van een paardenbeul in Emmeloord. Het onderzoek wijst voorlopig uit dat de dader van het laatste geval van paardenmishandeling niet dezelfde is als de vorige keren.

Onderzoek
De dader heeft de stal schoongespoeld met emmers water om zijn sporen uit te wissen, maar de dierenarts heeft het pijnlijke letsel onderzocht en de politie heeft in verband met de vorige gevallen een DNA-onderzoek gedaan. Volgens een getuige ging de man er vandoor in een rode Opel, maar helaas is het kenteken niet genoteerd. Wie meer aanwijzingen heeft, kan de politie bereiken via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Nieuw licht op de zaak
De dierenweide ligt onverlicht tussen twee woonwijken. Fleming drukt zijn bezorgdheid uit en hoopt dat de gemeente hier wat aan verandert:

“Ter voorkoming van meer dierenleed, of erger. Mijn dochter voelt zich er niet meer veilig en fietsers en mensen die hun hond uitlaten, durven in het donker ook niet meer over dat stuk.”

Bronnen: FlevoPost, Omroep Flevoland ©PiepVandaag.nl Bram Vogels