De 41-jarige Jan H. is door de rechtbank Noord-Holland veroordeeld cel voor het seksueel misbruiken van een schaap en drie lammetjes. In totaal kreeg de Texelaar 20 maanden gevangenistraf opgelegd, waarvan 5 voorwaardelijk.

Texel aanrander
Foto: Pixabay

De rechter liet het niet bij een celstraf. Als de man weer vrij komt dan mag hij 3 jaar tussen zonsondergang en zonsopgang niet meer in de buurt van vee komen op Texel.

DNA
Het misbruik van
schapen hield het Noord-Hollandse eiland ruim 1,5 jaar in de ban. Jan H. liep uiteindelijk tegen de lamp tijdens een verkeerscontrole. Tijdens deze controle was H. onder invloed en werden er bij de doorzoeking van zijn auto veterinair glijmiddel, spanbanden en een muilkorf aangetroffen. Op deze laatste zat het DNA van een schaap.

Ondanks dat de Texelaar het misbruik van de schapen blijft ontkennen acht de rechter bewezen dat hij vier dieren heeft misbruikt. Tijdens onderzoek zijn er spermaresten op de schapen teruggevonden die leiden naar Jan H.

De gevangenisstraf van 20 maanden valt lager uit dan de eis van de Officier van Justitie en is niet alleen opgelegd vanwege het seksueel misbruiken van de 4 schapen, maar kreeg Jan H. mede opgelegd vanwege wapens die in zijn huis zijn aangetroffen.

Bron: RTL Nieuws en rechtspraak.nl ©AnimalsToday.nl Lianne Raat