Twee Engelse backpackers in Australië kregen de verrassing van hun leven toen een emoe naast ze kwam zwemmen in zee. Het tafereel werd vastgelegd op video.

Emoe
Emoe geeft Engelse toeristen de verrassing van hun leven | Foto anke meijer Flickr via Compfight cc

De backpackers waren op vakantie in Australië, waar het momenteel hoogzomer is, toen ze besloten lekker af te koelen in het water bij Monkey Mia Beach, Shark Bay, zo’n 900 kilometer ten noorden van Perth, aan de Australische westkust. Tot hun grote verbazing zagen ze hoe een emoe (lokaal bekend als YellaBiddy, in de Malgana taal) het water in kwam ook af te koelen. Toevallig stond op dat moment Shayne Thomson van Catamaran Cruises Aristocat 2 daar met zijn camera en kon het bijzondere moment vastleggen op video.

Emoes bezoeken het strand van Monkey Mia Beach wel vaker tijdens de hete zomerdagen. Ze brengen hun jongen naar het water en leren ze hoe ze af kunnen koelen tijdens hete dagen. Deze emoe was echter helemaal alleen, toen hij zijn verrassingsoptreden maakte.

De twee backpackers wisten niet wat ze zagen:

“Het was meer Australisch dan wanneer Crocodile Dundee hah aangeboden om voor ons een biertje te kopen”.

Thomson was recentelijk ook betrokken bij het filmen van  Blue Planet II, de nieuwe documentairereeks van David Attenborough. Deze serie werd gedeeltelijk opgenomen in Shark Bay. De eerste aflevering van de documentaireserie werd in Nederland  op 28 januari door de EO uitgezonden.

Bekijk de video van de emoe en de toeristen hier.

Bron ©AnimalsToday.nl Monique van Dijk Armor