De komende weken worden in Sotsji toch weer zwerfhonden afgemaakt voor de Olympische Winterspelen. De afgelopen jaren werden al veel honden afgemaakt maar nu heeft Basja Services, het bedrijf dat heeft laten weten ingehuurd te zijn voor deze klus, bekend gemaakt nog meer dieren te gaan doden.

Sotsji zwerfdieren - Olympische Spelen
Foto: i eaт sтars via Compfight cc

Dit alles gebeurt in opdracht van het stadsbestuur van de Russische stad dat overigens vorig jaar nog beloofde asielen te bouwen voor de zwerfhonden.

Aleksej Sorokin, de directeur van Basja Services zegt te zijn ingehuurd om de honden te vangen en te verwijderen. Dat gebeurt ’s nachts tussen 1 en 6 uur. Er worden vallen gezet en gif verspreid. In totaal zouden voor de Olympische Spelen 2.000 honden gedood worden, zoals al de bedoeling was in april 2013. Daar werd toen vrij snel weer vanaf gezien, aangezien dit leidde tot de nodige kritiek en afschuw opleverde. De plannen liggen nu dus klaarblijkelijk weer op tafel.

Volgens de directeur van Basja Services doen zijn mensen belangrijk werk. Er zijn volgens hem duizenden zwerfhonden in Sotsji en sommige ‘bijten kinderen’.

De Spelen zijn wanneer het op dierenwelzijn aankomt op zijn zachtst gezegd omstreden. Een dolfijn moet kunstjes vertonen tijdens het ontsteken van het Olympisch vuur en voor een speciaal voor de gelegenheid gebouwd aquarium zijn twee orka’s uit het wild weggevangen en dolfijnen uit Taiji gehaald om het publiek te vermaken.

De Olympische Spelen van Sotsji vinden plaats van 7 tot en met 23 februari.

Bronnen: Trouw.nl & CTVNews.ca ©PiepVandaag.nl