Onder druk van kritiek van verschillende dierenwelzijnsorganisaties heeft de Russische stad Sotsji het plan om meer dan 2.000 zwerfdieren te doden, waarover PiepVandaag.nl net nog berichtte, reeds ingetrokken. 

Sotsji zwerfdieren
Foto: i eaт sтars via Compfight cc

De stad wilde in aanloop naar de Olympische Winterspelen de dieren verwijderen om het straatbeeld te verbeteren en de veiligheid van bezoekers van het evenement en de stad te kunnen garanderen.

De herziening van het plan kwam één dag nadat de directeur van de Humane Society International (HSI), Andrew Rowan openlijk kritiek uitte op het voorgenomen plan van het stadsbestuur. En hij was niet de enige.

De Russische autoriteiten verklaren zelf dat er geen enkele reactie is geweest op de publieke vraag aan bedrijven/organisaties de ruiming tot uitvoering te brengen en dat dit de keuze voor een andere weg heeft bewerkstelligd. De gemeente had voor die aanbesteding €42.500,- gereserveerd.

Sotsji laat in een persbericht via het Russische persbureau RIA Novosti weten, zwerfdieren te zullen gaan steriliseren en castreren, tevens komt er een asiel wat gerund zal worden door een liefdadigheidsorganisatie.

Rowan van het HSI verklaarde tegen USA Today Sports:

“Het HSI is erg blij met de beslissing van de Russische autoriteiten af te zien van doden van zwerfdieren in Sotsji. De nu gekozen weg is de juiste manier om met zwerfdieren om te gaan en de HSI wil de autoriteiten van Sotsji van harte bijstaan bij het ontwikkelen van hun plannen.”

Bron ©PiepVandaag.nl