Naar nu blijkt zijn er 52 tuimelaars gevangengenomen in Taiji waarvan velen zijn getransporteerd naar het Russische Sotsji. Hier worden vanaf 7 februari de Olympische Winterspelen gehouden. De dieren zullen aldaar worden ingezet om in de Russische variant van SeaWorld, bezoekers van de Spelen te entertainen. Ruim een week geleden bereikte de dolfijnenjacht in Taiji een nieuw dieptepunt, nadat maar liefst 250 dolfijnen in de Cove belandden.

Sochi - Sotsji 2014

De afgelopen vijf maanden hebben de vissers in Taiji met hun netten weer veel dolfijnen die baai des doods ingedreven. De meeste dieren sterven hier een gruwelijke dood maar enkele worden meegenomen en verkocht aan dolfinaria.

Sea Shepherd schat dat er sinds het begin van het seizoen zo’n 52 dieren aan dierenparken zijn verkocht. Een zeer lucratieve business voor de vissers want de prijs voor een dier kan oplopen tot honderdduizenden dollars.

Nu is dus bekend geworden dat veel tuimelaars op transport zijn gegaan naar de Sotsji. Speciaal voor de Winterspelen is een nieuw aquarium gebouwd waar de dieren moeten optreden. Eerder werd bekend dat de twee orka’s die zijn gevangen bij de Oostkust van Rusland ook als eindstation Sotsji hebben.

Drie dagen voor de start van de Olympische Spelen zou een dolfijn samen met een sporter die het Olympische vuur draagt een stukje moeten zwemmen in het bassin van het waterpark.

Sigrid Lüber van Ocean Care vindt het onbegrijpelijk dat tijdens grote internationale events optredens met dieren nog steeds plaatsvinden.

“De exploitanten van dolfinaria kloppen zich op de borst omdat ze dolfijnen van de dood gered hebben terwijl net zij die hele handel in stand houden. Jonge dieren worden geselecteerd en van hun moeder gescheiden. Voor de toekomstige acrobaten wordt enorm veel geld betaald.”

Vanaf het moment dat duidelijk werd dat de Winterspelen in Sotsji zouden gaan plaats vinden is men bezig geweest met de inrichting van een paviljoen waar de dieren in moeten leven. Dit alles onder het voorwendsel van ontwikkeling van het toerisme aan de Zwarte Zee. Eerst waren vooral de dieren uit de Zwarte Zee zelf de dupe maar de afgelopen twee jaar blijkt Sotsji ook groot afnemer van dolfijnen uit Taiji.

Cove Guardian Melissa Sehgal zegt:

“Mensen die aquaria en shows met walvisachtigen ondersteunen, dragen bij aan het bloedbad in Taiji. Ze zijn net zo schuldig als de vissers.”

Hopelijk dringt dit ook door tot de mensen die naar de Winterspelen afreizen.

Bron: HLN.be ©PiepVandaag.nl

Omroep Piep!


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.