Op ongeveer drie kilometer uit de kust van Schiermonnikoog en Ameland komen, over een breedte van zes kilometer, zo’n 150 windmolens te staan, elk 140 meter hoog.

Schiermonnikoog - windmolenpark
Schiermonnikoog vanuit de ruimte | Foto: NASA

Albert de Hoop, burgemeester van Ameland, heeft namens de boze bewoners van de vijf waddeneilanden (Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog), een brief geschreven aan minister Kamp van Economische Zaken. De bewoners van de eilanden zijn fel tegen de aanleg van het park.

“Het wordt een bos aan masten, dat zelfs vanaf het vasteland te zien is. En ’s avonds is het disco, met al die knipperende lampjes er bovenop. Bovendien is de Waddenzee één van de belangrijkste vogelgebieden van Europa, de eilanden vrezen dat het turbinepark een grote gehaktmolen wordt”, aldus De Hoop.

Volgens het Eilander College, waar alle 5 waddeneilanden in vertegenwoordigd zijn, gaat het windmolenpark ‘in tegen alle nationale- en internationale afspraken die de afgelopen jaren zijn gemaakt’, ondanks dat de waddeneilanden op de Werelderfgoedlijst staan.

Bron: RTV Noord ©PiepVandaag.nl Walter Eijndhoven