Als je fan bent van mieren, moet je eigenlijk in het Australische Queensland zijn. Daar zijn namelijk de meeste mierensoorten ter wereld te vinden. Ter vergelijking: In Groot-Brittannië komen 62 soorten voor en in de regio van Queensland maar liefst meer dan 1450!

mieren

De universiteit van Hong Kong heeft een gedetailleerde kaart gemaakt waarop alle 15.000 mierensoorten en waar ze te vinden zijn, worden aangegeven. Het maken van de interactieve kaart heeft vier jaar gekost en is een fantastisch mooie bron voor een ieder die meer wil weten over deze kleine harde werkers die zo belangrijk zijn voor het ecosysteem en het behoud van ’s werelds biodiversiteit. Nieuwsgierig geworden? Klik hier!

In Nederland zijn kruipen zo’n 70 soorten mieren rond. Wil je je nog verder verdiepen in de wondere wereld van de mieren? Wikipedia heeft een heuse speciale AntWiki ontwikkeld met een schat aan informatie over gedrag, soorten en nog veel meer.

Bron: Biosphere Online ©PiepVandaag.nl 


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.