Mopshondje Teddy heeft een engeltje op zijn schouder. Het bejaarde hondje werd vorige week in het plaatsje Gasport, in de Amerikaanse staat New York, in een plastic zak uit een rijdende auto gegooid. Gelukkig was de 12-jarige Malory Steiner getuige van het gebeuren en kwam ze direct in actie. 

mopshondje
Still WKBW

Malory was het gras aan het maaien toen ze zag hoe een donkergekleurde SUV een vuilniszak uit het raam gooide. Tot Malory’s schrik bleek, toen de zak begon te bewegen, dat dit geen gewone vuilniszak was. Malory:

“Opeens begon de zak te lopen! De zak begon open te scheuren en draaide zich om de nek van het hondje”.

Malory waarschuwde haar ouders toen ze zag dat in de zak een hondje zat. Met de hulp van haar ouders, bevrijdde ze Teddy uit zijn benarde positie. Malory’s moeder:

“Ik zag alleen maar vliegen en muggen en de geur was bijna ondraaglijk”.

Teddy werd overgedragen aan Buffalo Pugg and Small Breed Rescue. Daar werd hij bekeken door een dierenarts en behandeling werd gestart. Chris Catchpole van Buffalo Pugg and Small Breed Rescue:

“Teddy heeft flinke huidproblemen, schurft en problemen aan zijn ogen”.

De dierenarts stelde vast dat Teddy lijdt aan uitdroging, infecties en oogproblemen. Daarnaast is zijn staart gebroken, waarschijnlijk als gevolg van de worp uit de auto. Behandeling met antibiotica werd direct gestart. Teddy reageert goed op de behandeling en hij eet en drinkt goed. Wanneer Teddy wat opgeknapt is, verhuist hij naar een opvangadres waar hij de rest van zijn oude dag mag gaan genieten.

Bron: WKBW ©PiepVandaag.nl Lenny Haanen