Foto: VIER VOETERS

Beagle honden zijn populaire huisdieren, maar worden ook regelmatig worden ingezet als proefdier in laboratoria. Wereldwijd worden duizenden Beagles gebruikt voor experimenten om medicijnen en chemische stoffen te testen. Voor VIER VOETERS aanleiding om een nieuwe campagne te lanceren. Hierbij hebben we jouw hulp nodig!

Wereldwijd worden duizenden Beagles gebruikt voor experimenten om medicijnen en chemische stoffen te testen, variërend van groene thee tot lijm. Deze tests bestaan uit het herhaaldelijk dwangvoederen of inhaleren gedurende dagen, maanden en soms jaren om schadelijke effecten zoals overgeven, stuiptrekken, aanvallen, het uitvallen van organen, verlamming en de dood te meten. Ook zijn deze honden tientallen jaren uitgebuit in wereldwijde alcohol- en tabaksonderzoeken.

Beagles (en andere honden) reageren anders dan mensen op medicijnen en de ontwikkeling van ziekten. Om specifieke verschillen te overwinnen, moet de ziekte kunstmatig geïnduceerd worden, operatief of chemisch, in een poging om een ‘model’ voor mensen te creëren. De honden lijden niet alleen aan de ziekte, maar ook door het onderzoekstrauma of de schadelijke effecten van andere methodes.

Veel mensen weten dit niet, wat voor VIER VOETERS aanleiding is om deze campagne te lanceren. We zoeken hiervoor een heel speciale foto van een beagle die het gezicht zal worden van de campagne, en die geplaatst zal worden op onze internationale website, folders etc. Hierbij hebben we jouw hulp nodig!

Zo doe je mee
Stuur een goede, kwalitatieve foto van jouw beagle (bij voorkeur als bijlage in de e-mail) en een begeleidend tekstje met daarin de naam, geslacht, leeftijd, karakter en beknopte informatie over hun achtergrond (misschien is jouw beagle wel herplaatst vanuit een laboratorium?) en natuurlijk waarom je zoveel van hem of haar houdt! Vergeet niet te vermelden dat je VIER VOETERS toestemming geeft om de foto’s te gebruiken. Je kunt je mail sturen naar office@vier-voeters.nl o.v.v. Beagle wedstrijd.

De uiterste inzenddatum is 20 april 2012, dus wacht niet te lang! Misschien wordt jouw Beagle wel een ster!