Gisteren lanceerde dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren haar nieuwe postercampagne: ‘Er hangt meer aan je bontje’ met Georgina Verbaan en Ahmed Larouz. Heel Amsterdam zal vol worden geplakt met duizenden posters waarop Georgina en Ahmed aan iedereen laten zien welk dierenleed schuilgaat achter een bontkraag.

Georgina en Ahmed hebben zelf de eerste posters opgehangen en zo de aftrap gegeven voor de campagne. Vervolgens werd het winkelend publiek in de Leidsestraat voorgelicht over het feit dat er een wasbeerhond of vos op gruwelijke wijze gedood is om te dienen als modeaccessoire. Een bontdrager vond de informatie die hij kreeg zo verschrikkelijk, dat hij besloot zijn bontkraag in te leveren.

Georgina Verbaan Bont voor Dieren
Foto: Thomas Schlijper

Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert: “Mensen die spijt hebben van hun aankoop of niet goed geïnformeerd zijn over hun bontje kunnen de kraag altijd bij ons inleveren. Wij gebruiken het bont voor onze voorlichtingslessen waar we in het hele land voor gevraagd worden.”

Veel bontkragen worden gemaakt van de vacht van twee of meer vossen of wasbeerhonden. Deze dieren worden in landen als China onder erbarmelijke omstandigheden gehouden en uiteindelijk anaal geëlektrocuteerd of zelfs levend gevild, enkel voor hun vacht.

De actie is de volgende stap in de landelijke campagne voor een bontvrij Nederland. Eerder deze winter heeft Bont voor Dieren de stoepen voor bontwinkels schoongespoten met de reverse graffiti: ‘Alleen beesten dragen bont’. Op de website bontvoordieren.nl kunnen mensen de online petitie tekenen voor een bontvrij Nederland.

Bron: Bont voor Dieren

Bont voor Dieren
Foto: Thomas Schlijper