De Stichting Nationaal Dierenleed Fonds heeft vorige week een verzoek ingediend bij het Gerechtshof in Den Haag om voor Staatsbosbeheer, diens directeur Drs C.J. Kalden en hoofd Strategische Beleidsvorming Min. LNV, Ir F.W.M. Vera via het Openbaar Ministerie (straf)vervolging in te stellen wegens ernstige dierenmishandeling.

Edelhert Oostvaardersplassen
Edelhert Oostvaardersplassen ©Wikimedia Commons

In de winterperiode 2009-2010 verhongerden meer dan 1000 paarden, runderen en herten in natuurgebied Oostvaardersplassen, wat onder hun beheer valt.

Stichting Nationaal Dierenleed Fonds heeft reeds in maart 2010 al aangifte gedaan bij de Hoofdofficier van Justitie te Utrecht wegens dierenmishandeling door Staatsbosbeheer. Het Openbaar Ministerie ging echter niet over tot vervolging, omdat er sprake zou zijn van “gewijzigde omstandigheden”. De Stichting ging daar natuurlijk niet mee akkoord.

Staatsbosbeheer heeft de dieren opgesloten en ze niet in staat gesteld zelfstandig elders naar voedsel te laten zoeken, met alle gevolgen van dien. Er is dus sprake van mishandeling met fatale afloop.

Zie hieronder uitzending EenVandaag over de Oostvaardersplassensitestat

Bron ©PiepVandaag.nl