De kinderen en jongeren van VeggieSquad hebben een kaart gestuurd aan Staatsbosbeheer met een Valentijnswens voor de konikpaarden op Texel. Ze vragen daarin aan Staatsbosbeheer om boetes uit te delen aan opdringerige bezoekers die de konikpaarden op het eiland willen aaien of voeren.

Valentijnswens voor konikpaarden Texel: beboet opdringerige bezoekers
Valentijnswens voor konikpaarden Texel | Foto (illustratief): Björn S/Wikimedia

Staatsbosbeheer meldde gisteren dat de konikpaarden op Texel mogen blijven, maar ook dat konikpaarden die opdringerig gedrag vertonen wél naar het slachthuis moeten. Het is echter niet de schuld van de paarden dat zij opdringerig gedrag vertonen. Dit gedrag van de paarden wordt veroorzaakt door mensen die contact zoeken met de paarden.

Valentijnswens aan Staatsbosbeheer
Kaart met Valentijnswens gericht aan Staatsbosbeheer | Foto: VeggieSquad

Valentijnswens: beboet opdringerige bezoekers

VeggieSquad biedt in de verstuurde kaart een zinnig alternatief aan Staatsbosbeheer:

“De mensen moeten worden aangepakt op hun gedrag, niet de konikpaarden.”

VeggieSquad vraagt Staatsbosbeheer boetes uit te delen aan bezoekers op Texel die contact proberen te maken met de paarden. Deze boetes zijn fors: een bedrag van 1000 euro aan volwassenen die zich met de paarden bemoeien en voor kinderen een geldboete van 500 euro. Door zulke grote consequenties te stellen voor bezoekers zullen ze de paarden hopelijk met rust laten en kan voorkomen worden dat de paarden naar de slacht moeten, aldus de jongeren.
.

500 euro boete voor kinderen die konikpaarden lastigvallen | Foto: VeggieSquad

.
De tekst op de Valentijnskaart aan Staatsbosbeheer staat hieronder:

Geachte directeur van Staatsbosbeheer,


Vandaag is het Valentijnsdag. Een dag om je liefde kenbaar te maken aan een ander en de ander te laten weten dat je van hem/haar houdt. Daarom willen wij jullie vragen om vandaag jullie liefde te tonen voor alle konikpaarden op Texel.

Wij hebben namelijk gelezen dat de Konikpaarden die opdringerig gedrag vertonen uit de groep worden gehaald en naar het slachthuis worden gebracht. Om dit te voorkomen hebben wij een alternatief bedacht.

Wij willen jullie vragen om boetes uit te delen aan opdringerige bezoekers. Wanneer volwassen bezoekers zich opdringerig gedragen en de paarden niet met rust laten geef hen dan een boete van 1000 euro. Voor kinderen hebben wij een lager bedrag bedacht, namelijk 500 euro.

Door hoge boetes uit te delen zullen bezoekers afstand bewaren tot de paarden. Wij hopen dat u gebruik zult maken van ons voorstel en horen graag een reactie van u.


Hartelijke groet,


Ysbrand (9), Yael (11), Binck (12), Dana (13), Meilan (14), Iris (15), Ramona (17), Anne (20), Sara (20), Amber (26), Felicity (17), Daphne (17) en Chris (23)

  • Lees ook:

Konikpaarden Texel voorlopig gered

.
Bron: